Judit
2 °C
7 °C

Rekordot dönthet a szeptemberi kánikula

2003.09.22. 09:12
Az ország egész területén zavartalan lesz a napsütés, ami azt jelentheti, hogy megdőlhet az 1920-ban Kalocsán felállított melegrekord. Az alföldi városban akkor 31,3 fokot mértek.
Ebben az évben sokadik alkalommal várható újabb időjárási rekord. Szeptember 3-án még az elmúlt több mint száz év leghidegebb aznapi hőmérsékletét mérték Szécsényben, hétfőn viszont a melegrekord dőlhet meg.

Az eddigi országos csúcstartó Kalocsa, ahol 1920-ban 31,3 fokot mértek. A legmelegebb fővárosi szeptember 22-e az 1982-es volt; ezen a napon 30,7 fok idézte a nyarat - olvasható az idojaras.hu honlapján. Nyolcvanhárom, illetve huszonegy évvel később megdőlhetnek a rekordok.

A hétfői előrejelzés szerint akár 31 fok körüli meleg is lehet délután. A napsütés az ország egész területén zavartalan lesz, a déli, délnyugati szél kissé megélénkülhet. Az idojaras.hu hosszú távú előrejelzéséből megtudható, hogy a szeptemberi nyár hamarosan véget ér. Szerdán esőkkel, záporokkal hidegfront tör az országra, a Dunántúl északi részén még a 15 fokot sem éri majd el a nappali csúcshőmérséklet - legalábbis, ha beigazolódnak a jóslatok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?