Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A hétvégén enyhül a hideg

2002.12.21. 13:35
Fehér karácsonyra inkább csak az északi országrészben élők számíthatnak.
A hétvégén felhősebb időnk lesz, mint a héten volt, északkeleten hóeséssel. Az ország többi részén azonban nagy az esély, hogy elolvad a hó. Vasárnap időnként csökken a felhőzet, fokozatosan melegszik az idő. Hétfőn északkeleten havazásra, máshol havas esőre, esőre számíthatunk. Fehér karácsonyra inkább csak északkeleten van esély.

A hét végén enyhül

Az ICI Interaktív Rt. által készített előrejelzés szerint a fővárosban szombaton havazásra, majd havas esőre, ónos esőre számíthatunk. Vasárnap időnként felszakadozik a felhőzet.

Rekordok
December 20-án eddig 1927-ben Kecskeméten mérték a legalacsonyabb hőmérsékletet. Azon a napon mínusz 22 fok volt az alföldi városban, míg Budapesten mínusz 15,6 fokot mértek. Az ellentétes rekordot Debrecen tartja az 1958-ban mért plusz 15,6 fokkal.

Hazánk keleti részén szombaton felhősebb lesz az idő, főként északon lehet számítani havazásra, havas esőre. Vasárnap változóan felhős lesz az ég.

A nyugati területeken szombaton borult időre, havas esőre, ónos esőre, esőre számíthatunk. Vasárnap északon felszakadozik a felhőzet.

Európában

Európa keleti és északi részén folytatódik a kemény tél. Szórványosan fordul elő havazás. A kontinens középső területein csendes az idő, sokfelé képződik tartós köd. Nyugat-Európában melegfront okoz szórványosan esőket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?