Vilhelmina
11 °C
28 °C

A hétvégén enyhül a hideg

2002.12.21. 13:35
Fehér karácsonyra inkább csak az északi országrészben élők számíthatnak.
A hétvégén felhősebb időnk lesz, mint a héten volt, északkeleten hóeséssel. Az ország többi részén azonban nagy az esély, hogy elolvad a hó. Vasárnap időnként csökken a felhőzet, fokozatosan melegszik az idő. Hétfőn északkeleten havazásra, máshol havas esőre, esőre számíthatunk. Fehér karácsonyra inkább csak északkeleten van esély.

A hét végén enyhül

Az ICI Interaktív Rt. által készített előrejelzés szerint a fővárosban szombaton havazásra, majd havas esőre, ónos esőre számíthatunk. Vasárnap időnként felszakadozik a felhőzet.

Rekordok
December 20-án eddig 1927-ben Kecskeméten mérték a legalacsonyabb hőmérsékletet. Azon a napon mínusz 22 fok volt az alföldi városban, míg Budapesten mínusz 15,6 fokot mértek. Az ellentétes rekordot Debrecen tartja az 1958-ban mért plusz 15,6 fokkal.

Hazánk keleti részén szombaton felhősebb lesz az idő, főként északon lehet számítani havazásra, havas esőre. Vasárnap változóan felhős lesz az ég.

A nyugati területeken szombaton borult időre, havas esőre, ónos esőre, esőre számíthatunk. Vasárnap északon felszakadozik a felhőzet.

Európában

Európa keleti és északi részén folytatódik a kemény tél. Szórványosan fordul elő havazás. A kontinens középső területein csendes az idő, sokfelé képződik tartós köd. Nyugat-Európában melegfront okoz szórványosan esőket.