Lehel
17 °C
27 °C

Durva vihar tépázhatja az egész országot

2008.07.25. 19:22
Hétvégén ugyan békés lesz az időjárás, pénteken éjszaka azonban még kemény ítéletidő csaphat az országra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat durva felhőszakadással, és legalább 90 kilométerrel száguldó széllel számol, így narancssárga riasztást adott ki az ország egész területére.

Az egész országra narancsszínű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, azaz bárhol kialakulhatnak erős viharok. Az előrejelzések szerint heves zivatarok várhatók akár 90 kilométeresnél is erősebb széllökésekkel és jégesővel. Előfordulhat felhőszakadás is, ami miatt rövid idő alatt akár 50 milliméternyi eső is hullhat.

A zivatarzóna észak, észak-kelet felől érte el hazánkat. A meteorológiai szolgálat délelőtt csak az északi országrészre, majd az Alföldre, végül pedig az ország középső- és nyugati területeire adta ki a narancsszínű riasztást.

Török László meteorológus szerin szombaton még előfordulhat zápor, zivatar, de tovább melegszik az idő. Vasárnap tovább javul az idő, de esőre még akkor is számítani kell. A jövő hét első napjaiban már napos, meleg idő várható, a hőmérséklet ismét elérheti a 30 fokot.