Nincs meleg, csak úgy érezzük

2003.02.20. 12:12
"Ide a rozsdás bökőt, ha március elején nem gyűri le a tavasz a telet" - mondta Németh Lajos az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, miután megcáfolta az Index időjárásfigyelő robotjának jelentését, miszerint most meleg van.
"Nincs meleg, csak úgy érezzük" - közölte Németh Lajos meteorológus, aki szerint a szélcsend és a napsütés ereje miatt érezhetjük kissé becsapva magunkat. Budapesten 11 órakor az OMSZ "nagyon hiteles hőmérője" csak 3 fokot mutatott.

"Az elmúlt napokhoz képest tényleg enyhült a hideg, de a hőmérséklet még tartósan az ilyenkor szokásos átlag alatt marad, a legmagasabb nappali hőmérséklet pár napig nem sokkal fagypont alatt lesz" - mondta Németh Lajos.

És hogy a tél még korántsem fújt visszavonulót, mi sem bizonyítja jobban, hogy csütörtök délelőtt Békéscsaba környékén szállingózott a hó.

Hétfőn kirepülnek a pécsi méhek

Pénteken a párás reggelt követően több-kevesebb napsütésre számíthatunk. A hét végén tartósan ködös és naposabb területek váltakoznak, vasárnap a ködös részek lesznek túlsúlyban, de hétfőn a délnyugati megyékben már beköszönthet a tavasz.

Európa legnagyobb részén továbbra is hideg az idő: a kontinens középső és nyugati vidékein sokfelé fordul elő tartós köd. Jelentős csapadék csupán a Földközi-tenger nyugati medencéjében hullik. A Kárpát-medence keleti vidékén kisebb havazás alakul ki.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Biztosítás