Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Havas hétvégére számíthat Magyarország

2005.01.21. 18:21
A következő napokban egyre hidegebb lesz, és az ország számos pontján kell hóesésre, záporra számítani. Talán mégiscsak beköszönt a tél.

Az időjárás-előrejelzés szerint a hét végén az ország több pontján kell kisebb-nagyobb havazásra számítani, ezért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ismételten felhívja az autósok figyelmét a téli közlekedés veszélyeire - mondta Dobson Tibor, az OKF szóvivője pénteken az MTI-nek.

Késlekedések a tömegközlekedésben
A havazás miatt a 63-as, 64-es és a 22-es buszvonalon, több mint húsz percet is várniuk kell az utasoknak a buszokra. Az illetékesek szerint a késlekedést a közlekedésben az okozza, hogy a leesett kis mennyiségû hó alatt jég borítja az utat. HavariaPress

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteki tájékoztatása szerint a következő 24 órában a Kárpát-medencébe változó nedvességtartalmú és egyre hidegebb levegő érkezik.

Szombat reggelig felhőátvonulások lesznek szórványosan záporral, északkeleten havazás, hózápor is lehet. Kezdetben gyakran erősen megnövekszik, majd estére csökken a felhőzet. Többfelé várható hózápor, zápor, néhol egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szél megerősödik, többfelé viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 6 fok között valószínű.

Téli gumi, meleg tea

Fontos, hogy az útra kelők megfelelően felkészüljenek a téli útviszonyokra; ajánlott kifogástalan műszaki állapotú, téli gumival felszerelt autóval elindulni. Inkább a főutakon közlekedjen, aki teheti, és ha szükséges, vigyen magával hóláncot, lapátot és homokot is - javasolta Dobson Tibor.