Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hidegfront után Szibéria a Kárpát-medencében

2007.10.12. 15:47
Senki nem gondolta komolyan, hogy az időjárás elpötyög ebben a későnyarat idéző üzemmódban, ugye? Szombattól ízelítőt kapunk abból, hogy milyen az október a Skandináv országok déli részén: eső, szél, fagy.

A trianoni döntéssel elcsatolt területek magasabban fekvő részein, különösen az úgynevezett Szlovákiában, havazásra számíthat az utódállamok népe, míg a megmaradt területek magasabban fekvő részein - ezek jellemzően alacsonyabban fekszenek az elcsatolt területek alacsonyan fekvő részeinél - ha esni is fog a hó, meg nem marad.

Szombaton már 9-14 fok lesz, a meteorológiai intézet munkatársa az időjárási eseményeket illetően a biztosra ment, mivel esőt, záport, felhős eget éppúgy jelzett, mint napsütést, valamint északira forduló viharos szelet.

A hidegfront nyomában, nem fogják kitalálni, hideg levegő érkezik, az idő kitisztul, süt majd a nap, de ez inkább afféle szibériai száraz hideg lesz, éjszakai fagyokkal, nappal 10 foknál alig magasabb hőmérséklettel.

A jövő hét közepén újabb lehűlés jön, újabb csapadékkal, nem irigyeljük azokat, akiknek huzamosabb ideig az utcán lesz dolguk.

Orvosmeteorológiai szempontból sem elhanyagolható napok következnek, a hidegfront ellenére ugyanis melegfronti hatásnak vagyunk kitéve, legalábbis péntek éjfélig; például álmatlanok, ingerlények lesznek azok, akikre így hat a melegfront, míg mások legszívesebben aludnának és kenyérre lehetne kenni őket.

Joggal vetődik fel a kérdés, hogy milyen lesz az idő a közelgő október 23-i ünnepségeken. Nos, mi már tudjuk, de egyelőre nem merjük elmondani.