Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Őrizetbe vették az Il Ferro Kft. másik volt tulajdonosát is

2008.02.27. 18:46
A VPOP szerdán őrizetbe vette az Il Ferro Kft. egyik volt tulajdonosát, akit egy hete köröztek. Volt tulajdonostársát egy hete vették őrizetbe. A társaság azt állította pénzt fizetnek majd autóreklámokért, amiből a kocsitulajdonosok fizethetik a részleteket, a jelentkezőknek sok százezres belépési díjat kellett fizetni.

Őrizetbe vették szerdán a pénzügyőrök az Il Ferro Kft. másik volt tulajdonosát is, aki ellen nemrég adtak ki elfogatóparancsot - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője. Sipos Jenő emlékeztetett arra is, hogy egy héttel ezelőtt, csütörtökön már őrizetbe vették az Il Ferro egyik tulajdonosát.

A most őrizetbe vett egykori cégtulajdonos, V. Mátyás, az Il Ferro Kft. egyik vezetője ellen számvitel rendjének megsértése, sikkasztás, csalás és pénzmosás gyanúja miatt adtak ki elfogatóparancsot. Az elfogott kihallgatása megtörtént, a nyomozás tovább folyik - tette hozzá a szóvivő, jelezve azt is, hogy V. Mátyás továbbra is őrizetben marad.

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága az Il Ferro Kft. tevékenységével kapcsolatban 2007 július közepén indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, számviteli rend megsértése miatt. A nyomozás eredményeként olyan bizonyítékokat sikerült beszerezni, amelyek alapján a nyomozást kiterjesztették további bűncselekményekre, így sikkasztásra és csalásra is.

A rendelkezésre álló adatok szerint a kft. vezetői tevékenységük során az ügyfeleik által befizetett összegek jelentős részét különböző módszerekkel kivonták a gazdasági társaság vagyonából, majd banki tranzakciókat követően az elkövetők és segítőik minden esetben készpénzben felvették azt, majd sajátjukként rendelkeztek vele.

Az ügy előzménye, hogy az autóreklámokkal foglalkozó cég autósokkal kötött szerződéseiben azt vállalta, hogy havi 40-50 ezer forint reklámozási juttatást fizet számukra a gépkocsikon elhelyezett matricákért. Az autósoknak ezt megelőzően több százezer forintos úgynevezett regisztrációs díjat kellett a cégnek befizetniük.