Piroska
-1 °C
5 °C

Átvizsgálták az Il Ferro könyvelését

2007.06.27. 10:31
Egy-két napon belül a nyomozók birtokába kerül az autóreklámokkal üzletelő Il Ferro Kft. igazságügyi könyvszakértő véleménye.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság várhatóan csütörtökön vagy pénteken kapja meg az igazságügyi könyvszakértõ véleményét az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyben elrendelt nyomozásban - jelentette be a rendõrség sajtóügyeletese. Kormos Endre elmondta, hogy a szakvéleményt beérkezése után még tanulmányozza majd a rendõrség.

Ígérték, de nem fizettek

Az Il Ferro-ügyben május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indult nyomozás. A BRFK a nyomozás elrendelése elõtt hivatalból vizsgálta, hogy a mintegy 8 ezer autós ügyféllel rendelkezõ Il Ferro ügyében történt-e bûncselekmény, és a beszerzett információk alapján döntöttek a nyomozás elrendelésérõl május elején.

Az Il Ferro volt budapesti telephelyének udvarán, a nyomozás elrendelése után egy héttel több ezer ügyfél szerzõdéseit találták meg, a szerzõdéseken az ügyfelek személyes adatai, bankszámlaszámok, személyi igazolványszámok voltak.

Körmendi Ákos, a társaság tulajdonosa és ügyvezetõ igazgatója korábban azt közölte: az Il Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes reklámozásért járó pénzt, ám a februárra, márciusra és áprilisra járó összeget csak késõbb teljesítik, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerzõdés. A cég február vége óta nem fizetett mintegy 8 ezer ügyfelének. Az érintett autósok idõközben bejelentették: pertársaságot alapítanak.