Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Indonéziában mikulásokat vetettek be a terroristák ellen

2005.12.23. 13:06
Indonéziában a mikulások nemcsak ajándékokat osztogatnak a puttonyukból, hanem a biztonsági szolgálat munkájában is részt vesznek. A világ legnépesebb muzulmán országában a hatóságok terroristatámadástól tartanak, írja a Reuters.

Több mint két tucat szállodai biztonsági ember mikulásruhát öltött, és fémdetektorral ellenőrzik Jakarta szívében az ötcsillagos szállodákba behajtó autókat.

Akárcsak az egyenruhás és géppuskás rendőrök, Jakarta mikulásai is táskákat kutatnak át és vendégeket motoznak meg, ugyanis az indonéz rendőrség az ünnepek alatt megerősített létszámban próbálja megakadályozni az esetleges terroristatámadásokat. Az országban összesen 61 ezren vigyáznak a rendre.

„Az ötlet lényege, hogy ne zavarjuk meg a karácsonyi ünnepeket. Remélem, jövőre is megvalósíthatjuk” – mondta el Nyoman, egyike annak a 27 mikulásnak, akik a Mandarin Hotel biztonságáért felelnek.

A rendőrség attól tart, megismétlődik a 2000 karácsonyán történt robbantássorozat. Akkor az ország több városában templomokat robbantottak, aminek 19 ember esett áldozatul. A felelősséget az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő Dzsemája Iszlámíjá vállalta.