Piroska
-2 °C
5 °C

Szent tűz lobbantotta lángra a házasságkötő termet?

2004.01.24. 10:51
A 38 éves vőlegény is a lángok martaléka lett egy dél-indiai város házasságkötő termében keletkezett tűzben. A hatóságok arra gyanakodnak, hogy az eddig 54 ember halálát követelő tüzet a hindu szokások szerint használatos szent tűz okozhatta. A menyasszony könnyebb sérülésekkel túlélte a tragédiát.
Ötvennégyre emelkedett a dél-indiai Szrirangamban péntek reggel történt tűzvész halálos áldozatainak a száma. A helyi rendőrség szombati közlése szerint az újabb áldozatok az elszenvedett égési sérülésekbe haltak bele.

A 38 éves vőlegény is a lángok martaléka lett, a 35 esztendős menyasszony viszont könnyebb sebesülésekkel túlélte a tragédiát. A hatóságok továbbra sem tudják, hogy mi okozta a tüzet, de arra gyanakszanak, hogy a helyiségben rövidzárlat keletkezett. Felmerült azonban az a lehetőség is, hogy a lángokat a hindu esküvői szokások szerint használatos szent tűz lobbanthatta fel, amelyet az ifjú pár frigyük megpecsételésének jeleként hétszer körbejár. A tűz gyorsan elharapódzott a száraz pálmaágakkal díszített, zsúfolásig megtelt zsúpfedeles helyiségben.

A rokonság, a násznép és a meghívottak mintegy 500 fős tömege pánikba esve próbált meg kimenekülni lángok csapdájából a szűk lépcsőházon keresztül a szabadba. A halálos áldozatok többsége a tűzben veszett oda, de néhányan akkor vesztették életüket, amikor az egymás sarkában menekülők halálra taposták őket.

Tamilnádu kormánya arról döntött, hogy gyorssegélyt utal ki áldozatok és a sebesültek hozzátartozóinak.