Benedek
-5 °C
5 °C

Meggyilkolták India színészrabló Robin Hoodját

2004.10.19. 06:34
Indiai kommandósok tűzharcban agyonlőtték Munisvami Vírappant, az ország legendás banditáját és három társát. A férfit több mint száz gyilkossággal és egyéb bűncselekménnyel gyanúsították. A nép a szegények és a kisebbségek szószólójaként ismerte.
Tűzharcban agyonlőtték indiai rendőrök Munisvami Vírappant, az ország legendás hírű, nagystílű banditáját - közölték kedden indiai tisztségviselők.

Elmondásuk szerint a haramiával hétfőn végeztek India déli részén egy tűzpárbajban, amelyben a bandita három segítője is életét vesztette.

Vírappant száznál is több gyilkossággal, emberrablással, orvvadászattal, szantálfa- és elefántcsont-csempészettel gyanúsították. A szegények és a dél-indiai tamil kisebbség szószólójaként ismert - a helyi lakosság körében egy ideig korunk Robin Hoodjaként is emlegetett - haramia már több, mint egy évtizede rendszeresen kisiklott üldözői szorításából, jóllehet Karnataka és Tamilnádú állam hatóságai minden lehetséges erővel, végül már egyenesen a szövetségi félkatonai csoportok segítségével próbálták meg elfogni.

Vírappan 2000-ben világszerte az újságok címoldalára került azzal, hogy elrabolta a neves indiai filmszínészt, Rádzskumárt. A sztárt meggyengült egészsége miatt 108 napos rabság után azonban szabadon engedte.