Gerzson
-3 °C
3 °C

India: öt nő feláldozott egy 11 éves fiút

2006.10.30. 20:25
Egy tizenegy éves fiú feláldozásának vádjával letartóztattak Indiában öt hindu nőt, köztük egy hivatásos boszorkányt - közölte hétfőn a rendőrség. Mindeközben legalább huszonnégyen fúltak vízbe az indiai folyókban egy hindu napünnep alatt.

Egy tizenegy éves fiú feláldozásának vádjával letartóztattak Indiában öt nőt, köztük egy hivatásos boszorkányt - közölte hétfőn a rendőrség. A fiúcska holttestét vasárnap találták meg Bihar állam fővárosától, Patnától 15 kilométernyire keletre.

A nők bevallották a gyilkosságot. Mint elmondták, egyikük felkeresett egy boszorkányt, adjon neki tanácsot, hogyan menthetné meg két hónapos halálos beteg gyermekét. A vajákos asszony azt javasolta az anyának, áldozzon fel egy fiúgyermeket Kálinak, aki a halál és a pusztulás istennője a hindu vallásban, s a hindu mitológia szerint Síva isten felesége.

A nő három társával kábító hatású édességet adott az iskolából hazafelé tartó 11 éves Gulu Kumarnak és egy Káli-szoborhoz hurcolta a fiút, ahol elvágta a torkát. Indiában ma is gyakori, hogy a hinduk állatáldozatot mutatnak be Káli istenségnek, emberek feláldozása ugyanakkor rendkívül ritkán fordul elő.

Huszonnégyen fúltak meg egy hindu napünnep alatt

Szintén indiai hír, hogy legalább huszonnégyen fúltak vízbe az elmúlt napokban egy hindu ünnep alkalmával végzett rituális fürdés közben - közölte hétfőn a rendőrség.

A halálesetek többsége a keleti országrészben történt, és a többségük gyermek, akit áramlatok sodortak el. A rendőrség szerint félő, hogy további holttestek is előkerülnek, mert több hasonló ügyben nyomoznak még. Minden évben hinduk milliói vesznek rituális fürdőt folyókban és tavakban a napünnep alatt.