Jenő
-3 °C
6 °C

Tömeges csecsemőhalál egy indiai kórházban

2002.09.03. 11:46
Súlyos mulasztással vádolják a szülők azt a kalkuttai kórházat, ahol két nap alatt tizennégy csecsemő vesztette életét. A hatóságok tagadják, hogy mulasztás történt volna.
Tizennégy csecsemő hunyt el alig két napon belül egy kalkuttai állami kórházban, ezért a hatóságok vizsgálatot indítottak. Az állami BC Roy kórházban általában súlyos betegségben szenvedő gyermekeket kezelnek, az illetékesek szerint ezért napi öt-hat gyermek veszti életét.

Túlzsúfolt kórházak

Az elmúlt két napban elhalálozott csecsemők többsége légzési problémákkal küszködött. Előzetes jelentések szerint az oxigénpalackok hiánya, és a kevés kórházi ágy okozta a gyermekek halálát. A BBC szerint vasárnap öt, hétfőn azonban már kilenc gyermek vesztette életét. Tavaly 11 gyermek halt meg az ország északi részén fekvő Lucknowban, ugyancsak az oxigén hiánya miatt. Az indiai kórházakra jellemző a túlzsúfoltság, és a szakképzetlen személyzet, állítja a BBC.

Felháborodott emberek

Az elkeseredett és felháborodott szülők a mulasztással vádolják a kórházat, és tiltakozásul körülvették az épületet. A hatóságok - beleértve az állam egészségügyi-miniszterét is - tagadják, hogy mulasztás miatt haltak volna meg a gyerekek, és kordonnal próbálják a feldühödött tömeg épületbe jutását megakadályozni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?