Géza
-11 °C
-4 °C

Lakott területre zuhant egy repülőgép Indonéziában

2005.09.05. 09:29
Százkilenc utassal a fedélzetén a felszállást követően lakónegyedre zuhant egy repülőgép hétfőn az indonéziai Medan városban. Az első jelentések szerint hárman túlélték a balesetet.
Legalább három túlélője van annak a légi szerencsétlenségnek, amely hétfőn történt az indonéziai Medan városban, amikor százkilenc utassal és nyolc főnyi személyzettel a fedélzetén a felszállást követően lakónegyedre zuhant egy repülőgép.

A Boeing 737-es típusú személyszállító katasztrófája egy perccel a felszállás után történt - közölték szemtanúk a helyi televízióban. A fapados Mandala légitársaság gépe Jakartába tartott.

Egy medani kórház ápolója elmondta, hogy három embert szállítottak be a helyszínről. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy az emberek a repülőgépen utazók vagy esetleg a negyedben lakók.

Az indonéziai kormány medani szóvivője elmondta, hogy a személyzettel együtt 117 ember tartózkodott a gépen, mind meghaltak. Hozzátette: a negyed lakói között is vannak áldozatok, de számokat nem közölt.

A katasztrófa helyszínén hatalmas füst lepi be a gép roncsait és tucatnyi lakóépület lángokban áll. Legalább tíz gépjármű kigyulladt illetve megrongálódott.