Gerzson
-3 °C
2 °C

Belső hang sugallatára ölte meg nagyanyját

2004.12.27. 13:38
Három késszúrással megöltek egy hetvenéves nőt a Pest megyei Üllőn vasárnap. A gyanú szerint az asszony unokája követte el a bűncselekményt. A keresztény meggyőződésű férfi vallomásában egy belső hangra hivatkozott.

Elmeorvosi vizsgálatot kér a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság annak a huszonnégy éves férfinak az ügyében, aki karácsony második napján este három késszúrással megölte hetvenéves nagyanyját Üllőn.

Vallomásában a keresztény meggyőződésű gyanúsított arról számolt be, hogy egy belső hang szólította fel a gyilkosságra, tudta meg az Index a rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.

A hetvenéves J. Istvánné családi vacsorára lett volna hivatalos, de mivel nem jelent meg, a feltételezett elkövető testvére élettársával felkereste üllői otthonában. A fiatalok gyanúsnak találták, hogy zárva volt az ajtó, ezért betörték, de az asszonyt már holtan találták.

A kihívott rendőrök a környéken nem sokkal később igazoltatták a férfit, aki bevallotta tettét. A sajtóügyeletes elmondása szerint feltételezhető, hogy előre kitervelte a gyilkosságot, mert a gyilkos szerszámot is ő vitte a helyszínre.