Auguszta
-7 °C
0 °C

Gyermekvédőknél a meggyilkolt kisfiú testvérei

2008.03.28. 16:23
A rendőrök egy gyermekvédelmi intézetben helyezték el azt a három kaposvári gyereket, akinek testvérét néhány napja saját apjuk vert agyon a gyanú szerint. Az apát körözik, de már az anya is eltünt.

Nem akartak kiszállni a rendőrautóból, sokáig sírtak és dühöngtek annak a kisfiúnak a testvérei, akit kedden annyira megvertek, hogy belehalt. A három kiskorú gyereket a kaposvári gyermekvédelmi központba vitték, most ott próbálják őket megnyugtatni. Az anyjukat várják, de ő még nem látogatta meg őket. A rendőrség egyébként már őt is keresi. Az apa a tragédia után eltűnt, azóta sem találják. A rendőrség gyanúja szerint őt verte meg a gyereket. Információink szerint a három éves kisfiúnak egy korábbi bántalmazás miatt hasnyálmirigy gyulladása volt, amivel nem vitték orvoshoz.

Játékkal próbálják lekötni a három kiskorú gyerek figyelmét. A gyermekvédelmi központ munkatársai azt mondják, sok tragédiát láttak már, de azon ők is meglepődtek, hogy a gyerekek mennyire zaklatottak voltak, amikor behozták őket.

"A rendőrség hozta be a gyermekeket a befogadó otthonba, nagyon rossz pszichés állapotban, nagyon felzaklatva, és hát elég hosszú idő szükséges ahhoz, hogy sikerüljön őket megnyugtatni" - mondta el a Független Hírügynökségnek Porczió Györgyné, a Somogy megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója.

A rendőrség arra kérte a központ igazgatóját, hogy ha az anya meglátogatja a gyerekeket, azonnal szóljon nekik, mivel újból ki akarják hallgatni, de nem találják. Nem találják az apát sem. A rendőrség gyanúja szerint ő verte meg a kisfiút. A boncolás eredményét a kaposvári igazságügyi és orvosszakértői hivatalban készítették el. Információnk szerint a vizsgálatból kiderült, hogy a gyereket a tragédia előtt is megverték, akkor olyan hasi ütéseket kapott, amitől hasnyálmirigy gyulladása lett, de ezzel nem vitték orvoshoz. A vizsgálat eredményéről bővebb információt nem adhatnak ki a hivatalból, az ugyanis bizonyítéknak számít, amit a rendőrség a nyomozáshoz felhasznál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!