Piroska
-1 °C
5 °C

Megint pedofilt keres az Interpol

2008.05.06. 09:42
Ismét a világ nyilvánosságához fordult segítségért kedden a nemzetközi rendőrszervezet, az Interpol, amely egy délkelet-ázsiai gyerekek sérelmére elkövetett szexuális visszaéléssel gyanúsított férfi leleplezését várja a felhívástól.

Az Interpol hét hónap leforgása alatt immár másodszor kér segítséget a világ polgáraitól. Történetében először tavaly októberben tett közzé ilyen felhívást, amely után csakhamar letartóztatták egy körözött pedofil férfit. A szervezet most hasonló sikerre számít a nemzetközi felhívástól.

Neve, állampolgársága, holléte ismeretlen

Ezúttal a rendőri szervezet egy fehérbőrű férfit keres, az Interpol honlapján közzétett fényképeken egy 40-50 éves őszes, enyhén kopaszodó férfi látható. A férfi neve, állampolgársága és holléte ismeretlen, a két évig tartó nyomozás nem hozott eredményt, az Interpol ezért fordult a világ nyilvánosságához. A rendőrök olyan fényképek birtokába kerültek, amelyeken a férfi látható szexuális kapcsolat közben három, 6 és 10 év közötti fiúval. A gyerekek vélhetően Délkelet-Ázsiából valók.

Az Interpol lyoni központjának tájékoztatója szerint a keresett férfi veszélyt jelent a gyerekekre nézve, ezért a szervezet arra kéri a nyilvánosságot, hogy "segítsen azonosítani ezt a ragadozót".