Adorján, Adrián
4 °C
8 °C

Kennedy 'Lewinsky-afférja'

2003.05.16. 07:47
Kennedy szeretője volt, állítja magáról egy hatvanéves New York-i nagymama. Marion Fahnestock azután jelentkezett a New York Daily Newsnál, hogy a Kenedyről megjelent legújabb életrajz beszámol egy fehér házi gyakornok és az elnök viszonyáról. A jelenleg egy presbiteriánus egyház honlapját gondozó özvegyasszony részleteket nem kívánt közölni.
Fehér házi gyakornokként viszonya volt John F. Kennedy elnökkel - állítja egy most hatvanéves New York-i nő. Az elnök és a gyakornok viszonyáról Robert Dallek, a legújabb Kennedy-életrajz szerzője számolt be nemrég megjelent munkájában. A történész Dalek Barbara Gamarekian, Kenendy sajtótitkárának 1964-ben felvett interjúiból következtetett a viszonyra.

A bostoni John F. Kennedy Könyvtár számára készült felvételen Gamarekian egyebek között beszélt Mimiről, a 19 éves gyakornokról is, aki gépelni sem tudott, de "különleges kapcsolat" fűzte az elnökhöz és elkísérte őt utazásain. Az interjúban a gyakornok teljes neve nem hangzik el és a könyvben sem szerepel.

Magára ismert

Marion Fahnestock csütörtökön a New York-i Daily News napilapnak elmondta, hogy ő a sajtóban emlegetett Mimi, és 1962 júniusától 1963 novemberéig viszonya volt Kennedyvel. A lap szerint a gyakornok - lánykori nevén Mimi Beardsley - 1963 őszén távozott a Fehér Házból, alig pár héttel Kennedy november 22-i meggyilkolása előtt. Egy évvel később férjhez ment Anthony Fahnestockhoz. Két lányuk született. Férje 1994-ben meghalt. Ma nagymama és egy presbiteriánus egyház honlapját gondozza.

Szeretné, ha békénhagynák

A viszonyról 41 éven át nem beszélt senkivel. Az amerikai sajtó lázas keresésbe kezdett, hogy kiderítse kilétét, ezért Marion Fahnestock megvitatta titkát lányaival, akik - mint a Daily News-nak elmondta - mellette állnak. Az asszony további részleteket nem kívánt közölni a Kennedyvel folytatott viszonyáról, szeretné, ha a sajtó békén hagyná őt is, a családját is - írja a Daily News.