Piroska
-2 °C
5 °C

IP-cím alapján találták meg az anyja méhéből kivágott magzatot

2004.12.21. 06:31
Az internet segítségével találta meg az amerikai rendőrség azt a magzatot, akit Missouri államban vágtak ki a múlt héten megfojtott anyja méhéből. December 17-én megfojtottak egy 23 éves terhes nőt és kivágták a méhéből a nyolc hónapos magzatot. A csecsemő jól van, mindenre úgy reagál, mint a hasonló korú koraszülöttek.
A 23 éves, nyolcadik hónapos terhes Bobbi Jo Stinnettet ismeretlenek megfojtották, s kivágott magzatát elvitték. A babát Missouri keleti szomszédjában, Kansas államban találták meg.

A gyilkossággal gyanúsított 36 éves Lisa Montgomery letartóztatásakor bevallotta, hogy ő fojtotta meg a fiatal nőt és vette magához a magzatot. Hétfői bírósági tárgyalásán viszont nem szólalt meg. Ha a bíróság bűnösnek találja, halálra is ítélhetik.

A rendőrség az IP-cím - internetes protokoll - segítségével talált a gyilkos nyomára. Az áldozat férjével együtt terrier kutyákat tenyésztett. Lisa Montgomery az interneten álnéven bejelentkezve érdeklődött kutyakölyök vásárlása iránt.

A csecsemő jól van

A kisbabát, akit a Kansas állambeli Topeka kórházának koraszülött intenzív osztályán ápoltak, hétfőn kiengedték a kórházból. Előzőleg a kórház szóvivője elmondta, hogy jól van, mindenre úgy reagál, mint a hasonló korú koraszülöttek.

Lisa Montgomery a családjával elhitette, hogy terhes, és a rendőrségnek is azt mondta, amit a férjének: topekai bevásárló körútja közben indult meg a szülés, és telefonon kérte a férjét, jöjjön érte egy helyi étterembe. A férj és a házaspár két serdülő gyermeke nem talált semmi meglepőt a történetben. A férjet, aki szintén jelen volt a hétfői bírósági kihallgatásán, a hatóságok nem gyanúsítják.