Valér
4 °C
8 °C

Gyerekeket szállító busz karambolozott

2003.11.11. 10:49
Szabályosan közlekedett az az iskolásokat szállító mikrobusz, amely egy kisteherautóval ütközött a II. kerületben. A huszonkét gyermek közül nyolc könnyebb sérüléseket szenvedett, a felborult furgon sofőrje is kézsérüléssel úszta meg a balesetet.
Kedden kilenc óra előtt, a II. kerületi Hidász és Orsó utca sarkán rohant egy kisteherautó a közeli általános iskolából induló buszba. Az Index kérdésére a BRFK sajtóügyeletese elmondta, hogy az iskolabusz szabályosan haladt a Hidász utcán, amikor az Orsó utcából érkező kisteherautó feltehetőleg nem adta meg az elsőbbséget és bele rohant. Az ütközés erejétől a kisteherautó felborult.

Érdeklődésünkre Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatott, hogy a mikrobuszban huszonkét, 6-8 éves iskolás gyermek utazott kísérők társaságában, az iskolások közül nyolcan szenvedtek könnyebb sérüléseket, zúzódásokat. A sérült gyermekeket a mentők a Szent János Kórház Gyermek Traumatológiájára szállították, ahol további vizsgálatok után látják el őket. A valószínűleg nyolc napon belül gyógyuló sérülések kezelése is ott történik.

A felborult kisteherautó sofőrje könnyebb kézsérüléseket szenvedett.