Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Ittasan járta be a fél világot

2005.06.17. 09:56
Végleg bevonták a jogosítványát annak a békéscsabai férfinak, akit 47-szer kaptak el a rendőrök ittas vezetésért. Kiss Ernőt nyolcszor le is csukták, többször bevonták jogsiját, de mindig visszaszerezte.
Ittas vezetés miatt 47-szer kapták el a rendőrök a békéscsabai Kiss Ernőt – írja a Blikk. A lap szerint ez világcsúcs. Az 50 éves férfit nyolcszor csukták le ittas vezetésért, többször elvették a jogosítványát, de ő újra és újra levizsgázott. Közben azonban vezetett engedély nélkül is ittasan.

A férfi mindig is rajongott az autókért, az első kocsiját 17 évesen vette meg, egy német gyártmányú NSU-t. Először 19 évesen bukott le ittas vezetésért, volt olyan, hogy traktorral vagy gokarttal ment a kocsmába.

Saját bevallása szerint piszok nagy mázlija volt: bár sokszor lebukott, soha nem okozott balestet. Azt mondja, azért nem, mert részegen mindig nagyon lassan és óvatosan hajtott.

Ernő jogosítványát végleg bevonták, így már nem vezet, de az italozással nem adott fel. A Blikknek azt mondta, hogy naponta legurul 20-25 háromcentes körtepálinka meg 15-20 üveg sör.