Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hét és fél év az ittas sofőrnek

2002.10.29. 14:38
Hét év hat hónap börtönbüntetésre ítélt jogerősen kedden a Csongrád Megyei Bíróság egy sándorfalvi férfit több ember halálát okozó ittas vezetés miatt. Az ittas férfi, autójával összeütközött egy Trabanttal, mely így kigyulladt. A balesetben két kisgyermek és egy nő meghalt.
A megyei bíróság végzésében helybenhagyta a Szegedi Városi Bíróság júniusi ítéletét a - bírói fogalmazás szerint - nagy visszhangot kiváltó, családi tragédiát okozó ügyben, amelyben két gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

A közlekedési baleset a múlt év nyarán történt Baks és Sándorfalva között. A bíróság megállapítása szerint Becsei Péter személygépkocsival közlekedett késő este. Vele azonos irányban az úttest szélén egy felnőtt és két gyermek tolta a kerékpárját. Becsei, hogy kikerülje őket, hirtelen balra kormányozta az autóját, és összeütközött a szemből szabályosan érkező Trabanttal, amelyben egy idős házaspár utazott két unokájával.

Kigyulladta a Trabant

A Trabant üzemanyagtartálya megsérült, a benzin kifolyt, az autó kigyulladt. Az ütközéstől, illetve a lángokban a két gyermek és a nagymama életét vesztette, összeégett holttestüket csak a tűz eloltása után tudták kiszabadítani az autóból.

Az autót vezető nagypapa súlyos sérüléseket szenvedett. A vizsgálat Becsei Péternél közepes fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg.