Ábrahám
17 °C
29 °C

Hét és fél év az ittas sofőrnek

2002.10.29. 14:38
Hét év hat hónap börtönbüntetésre ítélt jogerősen kedden a Csongrád Megyei Bíróság egy sándorfalvi férfit több ember halálát okozó ittas vezetés miatt. Az ittas férfi, autójával összeütközött egy Trabanttal, mely így kigyulladt. A balesetben két kisgyermek és egy nő meghalt.
A megyei bíróság végzésében helybenhagyta a Szegedi Városi Bíróság júniusi ítéletét a - bírói fogalmazás szerint - nagy visszhangot kiváltó, családi tragédiát okozó ügyben, amelyben két gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

A közlekedési baleset a múlt év nyarán történt Baks és Sándorfalva között. A bíróság megállapítása szerint Becsei Péter személygépkocsival közlekedett késő este. Vele azonos irányban az úttest szélén egy felnőtt és két gyermek tolta a kerékpárját. Becsei, hogy kikerülje őket, hirtelen balra kormányozta az autóját, és összeütközött a szemből szabályosan érkező Trabanttal, amelyben egy idős házaspár utazott két unokájával.

Kigyulladta a Trabant

A Trabant üzemanyagtartálya megsérült, a benzin kifolyt, az autó kigyulladt. Az ütközéstől, illetve a lángokban a két gyermek és a nagymama életét vesztette, összeégett holttestüket csak a tűz eloltása után tudták kiszabadítani az autóból.

Az autót vezető nagypapa súlyos sérüléseket szenvedett. A vizsgálat Becsei Péternél közepes fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg.