Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Lelőtték az örjöngő gorillát

2004.03.24. 13:16
Le kellett lőnie a rendőrségnek a dallasi állatkert megvadult gorilláját. Jabari kifutóját hiába védte négyméteres kőfal és elektromos kerítés, sikerült megszöknie és megtámadnia az állatkert látogatóit. Az állatot két kamasz dühíthette fel.
Három állatkerti látogatót támadt meg Jabari, a dallasi állatkert gorillája - jelentette a Star-Telegram. A főemlős a múlt héten szökött meg ketrecéből, miután két tinédzserkorú fiú kövekkel vagy jéggel dobálta meg - állítják az állatkert illetékesei egy szemtanúra hivatkozva.

A férfi az állatkert az eset kivizsgálását elősegítendő létrehozott telefonszámán tett bejelentést hétfőn. "Figyelmeztette a fiúkat, hogy ne provokálják a gorillát, aztán elsétált. Nemsokára üvöltést hallott, mert az állat kitört. Több részletről nem tudott beszámolni, mert maga is futva menekült" - mondta el a Star-Telegramnak Ken Kaemmerer, az állatkert emlősosztályának vezetője.

Az viszont továbbra is kérdés, hogy hogyan tudott kiszökni a gorilla a négy-öt méter magas betonfallal és villanypásztorral is védett kifutójáról. Jabari szökése után két nőt és egy hároméves kisgyereket támadott meg, a rendőrség kénytelen volt lelőni.