Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Újabb házkutatás Michael Jackson birtokán

2004.12.05. 14:21
Újabb házkutatást tartott a rendőrség Michael Jackson popsztár Neverland elnevezésű birtokán a hétvégén, alig két hónappal a gyermekek szexuális zaklatása miatt Jackson ellen kezdődő per előtt.
A jelentések a házkutatás pontos időpontját nem adták meg, csak annyit, hogy nyolc órán át tartott. Bírósági döntés alapján nem közölte a rendőrség a razzia okát, illetve célját sem.

Jacksont gyermekek szexuális zaklatása, valamint gyermekrablásra való szövetkezés miatt vonják felelősségre, pere január 31-én kezdődik. Egy évvel ezelőtt őrizetbe is vették Jacksont azzal a váddal, hogy 2003. tavaszán egy 12 éves fiúval szexuálisan bántalmazott. A 46 éves énekes ártatlannak vallotta magát.

A CNN hírtelevízió azt az értesülést közölte a házkutatásról - amelyet a per tervezett kezdéséhez képest szokatlan időpontban tartottak -, hogy állítólag hétfőn kell az ügyésznek bemutatni a perben felhasználni kívánt bizonyítékokat Jackson ügyvédjének.

Legutóbb 2003. november 16-án volt házkutatás Jacksonnál, s akkor a közlés szerint fontos, a sztárra nézve terhelő adatokhoz jutott az ügyészség. Az énekes akkor úgy nyilatkozott, hogy a Neverland ranch, amelyet 1988-ban vásárolt meg, és afféle vidámparkká alakíttatott át, "nem otthona többé", azóta Floridában, illetve Beverly Hillsben bérelt lakásokban él.