Dezső
15 °C
28 °C

Húsz hónap börtön a diákjaival szexelő tanárnak

2005.02.09. 16:49
Három tanítványával is szexuális jellegű kapcsolatot tartott fenn egy wales-i tanár. A harminckét éves férfit húsz hónap börtönre ítélték, és egy életre eltiltották a gyerekektől.

Húsz hónap börtönre ítéltek egy wales-i tanárt, aki három tanítványával is szexuális kapcsolatot létesített, jelentette a BBC. A bíróság megállapítása szerint a harminckétéves David James, a cardiffi Hawthorns gimnázium tanára két, a beleegyezési korhatárnak számító tizenhat évnél idősebb tanítványával szexelt, egy harmadiknak meztelen képeket küldött.

Rajongókból válogatott

James azután kezdett viszonyt három tanítványával, hogy szakított barátnőjével. Új kapcsolat keresése helyett az ügyész szerint zenés drámaköre résztvevői között keresett partnert, "akik amúgy is tisztelték és kedvelték".

James ügyvédje, Michael Mather-Lees szerint védence "őszintén elismerte, hogy nincs mentsége a helyzetre. Az egész életét és karrierjét lerombolta". Védelmére is csak annyit hozott fel, hogy mindhárom lány önszántából, mindenféle kényszer nélkül vett részt a kapcsolatban.

Örökre eltiltották

Az ügyész beszámolója szerint James meztelen képeket küldött magáról a lányoknak webkameráján keresztül, két lánytól cserébe félmeztelen képeket kapott. A hatóságok átvizsgálták a tanár számítógépét is, azon nyolcvannál is több képet és filmfelvételt találtak a lányokról.

Cristopher Llewellyn-Jones bíró ítélethozatalkor a "bizalom lehető legdurvább megsértésének" nevezte James tettét. Az eset súlyosságára hivatkozva húsz hónap börtönre ítélte a tanárt, mellékbüntetésként egy életre eltiltotta attól, hogy gyerekekkel foglalkozhasson. Jamest emellett tíz évig szexuális zaklatóként is nyilvántartják a rendőrségen, írja a BBC.