Gerzson
-3 °C
2 °C

Megfagyott egy házára váró árvízkárosult

2001.12.17. 10:35
Megfagyott Jándon egy 58 éves árvízkárosult férfi, aki saját istállójában várta háza elkészültét, s a hatóságok kérése ellenére sem volt hajlandó átköltözni onnan fűtött helyiségbe.
Megfagyott Jándon egy 58 éves árvízkárosult férfi, aki saját istállójában várta háza elkészültét, s a hatóságok kérése ellenére sem volt hajlandó átköltözni onnan fűtött helyiségbe. Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: az eddigi adatok szerint a férfi ittas állapotban feküdt le aludni az istállóban, ahol a teste kihűlt.

Az ügyben a rendőrség államigazgatási eljárás keretében indított vizsgálatot. Kovács István vásárosnaményi mentős tiszt közölte: a területileg illetékes szolgálathoz vasárnap érkezett a segélykérés Jándról, s a mentők igen súlyos állapotban szállították kórházba a kihűlt embert.

A Fehérgyarmat-vásárosnaményi Szatmár-Beregi Kórház tájékoztatása szerint a gyógyintézetben mindent megtettek a férfi életben tartásáért, de az orvosok küzdelme sajnos nem járt eredménnyel.

Csonka Sándor, Jánd polgármestere az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: a helyi önkormányzat és a katasztrófavédelmi szervezet hiába kérte az 58 éves B. Bélát, hogy ne az istállóban húzza meg magát háza elkészültéig, ő hajthatatlan volt, írásos nyilatkozatban is megtagadta a fedett helyre költözést.

Az önkormányzati vezető kifejtette: a férfi lakhatott volna készülő háza szomszédságában, édesanyja teljesen felújított lakásában, és költözhetett volna az utcában lakó két gyermekéhez is, akik állandóan hívták. Emellett a már-már kész otthonának egyik helyiségébe fűtőberendezést raktak be neki az építők, de ő oda se ment, inkább az istállót választotta - fűzte hozzá Csonka Sándor.