Konrád
8 °C
26 °C

Elfogták a játéktermi rablógyilkosság gyanúsítottját

2006.04.25. 15:14
Kedden rendőrkézre került az a férfi, aki alaposan gyanúsítható az egy héttel ezelőtt a budapesti béke úti játékteremben elkövetett gyilkossággal. A nyomravezetői díjat visszavonták.

Elfogták kedden a rendőrök azt a férfit, akit a múlt heti, Béke úti gyilkossággal gyanúsítanak. A XIII. kerületi játékterem 30 éves alkalmazottját április 18-án, kedden, hajnali negyed négykor találták holtan a biztonsági őrök. A dolgozót megkéselték, az áldozat a helyszínen bele is halt sérüléseibe. A szórakozóhely biztonsági kamerája felvételt készített a késelőről, aki magával vitte a bevételt, több százezer forintot.


Képek az elfogásról (Fotó: BRFK)

Az ügyben a BRFK nyomozott, a feltételezett tettest - egy budapesti férfit - kedden reggel, a XVII. kerületben fogták el.

A rendőrség korábban egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek, ezt végül visszavonták. A rendőrök délelőtt elkezdték a 28 éves V. Attila kihallgatását, aki részletes beismerő vallomást tett, tájékoztatta az Indexet Stumpf Ferenc alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetőhelyettese.

A nyomozók a biztonsági kamera képe alapján kezdték keresni a gyilkost, emellett végigjárták a szóba jöhető játéktermeket, ahol esetleg korábban megfordulhatott a tettes. Mint kiderült, aznap éjjel már járt egy másik ilyen helyen a keresett féfi, aki több százezer forintot vesztett ott. A férfi kocsival érkezett, így az alkalmazottak leírása alapján szűkíteni tudták a rendőrök a kört: egy hét alatt több tucat lehetséges gyanúsítottat kérdeztek ki, míg végül rábukkantak az elkövetőre, aki elismerte, hogy járt mindkét játékteremben. Vallomása szerint hirtelen ötlettől vezérelve rabolta ki a második kaszinót, hogy az elsőben eljátszott pénzt pótolja, de megkéselni nem akarta az alkalmazottat.