Valér
4 °C
8 °C

Mégsincs meg a gyerek-szépségkirálynő gyilkosa?

2006.08.24. 10:44
Valószínűleg nem egyezik John Mark Karr DNS-e a tíz éve meggyilkolt JonBenet Ramsey holttestéről vett mintával. Ezt a gyanúsított is tudhatja, a thaiföldi rendőrök figyelmét fel is hívta rá, hogy a tesztek "megbízhatatlanok".

Elképzelhető, hogy mégsem a múlt héten elfogott John Mark Karr ölte meg tíz évvel ezelőtt az amerikai gyermek-szépségkirálynőt, JonBenet Ramseyt, írja a Reuters. A hírügynökség értesülései szerint elképzelhető, hogy a kislány alsóneműjéről és körme alól vett genetikai minták nem egyeznek a korábban gyermekpornográfia birtoklásáért már elítélt általános iskolai tanár DNS-ével.

A Reuters értesülései szerint már az is gyanút keltő, hogy a Thaiföldön elfogott Karr a thai rendőrségnek tett vallomásában említette, hogy "a DNS lehet hogy nem stimmel, de a tesztek megbízhatatlanok".

A Reuters értesülései szerint Karr megszállotja volt JonBenet gyilkossági történetének. A férfi elfogása után azt vallotta, hogy a gyilkosság éjszakáján, 1996 december 25-én egyedül volt a hatéves kislánnyal. Ugyanakkor akkori felesége alibit igazolt Karrnak, mint mondta, a férfi aznap vele és gyermekeikkel volt.

Karr a People magazin értesülései szerint elutasította az alibit, mondván "normális, hogy a családom védeni próbál". Ugyanakkor az amerikai sajtó egyre hangosabban követeli a coloradói hatóságoktól a gyanúsítás nyilvánosságra hozatalát, nehogy kiderüljön, hogy "megint csak tévedés történt" - írja a Reuters.

Karr egyébként azt állítja, hogy JonBenet Ramsey baleset áldozata lett. A lány holttestét betört koponyával, összekötözve találták meg családi házuk pincéjében.