Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Elítélték a csontrészeg Darth Vadert

2008.05.14. 06:48
Két jedi lovagot is elvert egy italozás közben szerzett mankóval a magát Darth Vadernek képzelő walesi Arwel Wynne Hughes. Az ítélet: fejenként 100 font kártérítés.

Az észak-walesi Anglesey szigeten, Holyheadben élő jedik, akik saját internetes egyházat alapítottak feljelentették a "sötét oldal" bajnokát, a bíró pedig két hónap felfüggesztett börtönt adott neki.

A 27 éves, mankós férfi (Darth Vader) sisak és kemény védőruha nélkül támadt a jedikre, viszont volt rajta egy kukazsák, hogy legalább fekete legyen, és magávak hozott egy mankót is, amit valahol menet közben zsákmányolt. A két jedi - két 18 éves unokatestvér - egymással "lézerkardozott", hogy kamerával felvegye a párbajt. Ekkor rontott rájuk az udvarukra beugró idegen. "Darth Vader! Jedik!" - ordította bemutatkozón és figyelmeztetőn a szemeteszsákos harcos majd az Erő "világos" oldalának két elképedt lovagjára sújtott mankójával. Az egyiket fejbe csapta, a másikat combon.

Darth Vader győzelmét a mankón túl még fényesebbé teszi, hogy igencsak részeg volt - bő öt liter borral harcolt meg előtte -, mégis nyert. A tárgyaláson aztán vesztett. A kamera felvette őt is, így remek bizonyíték volt a filmecske. A két hónap börtön letöltését ugyan egy évre felfüggesztette a bíró, de a férfinak ki kell fizetnie 100-100 font - 35000-35000 forint - kártérítést áldozatainak, plusz 60 font perköltséget.

  • Vennék
  • Hírek