Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Megint beszakadt a jég egy korcsolyázó alatt a Velencei-tavon

2006.02.01. 11:20
A közelben dolgozó nádvágók mentették ki azt a 29 éves nőt a Velencei tóból, aki alatt korcsolyázás közben beszakadt a jég. Élete csak pár percen múlt.

Ismét beszakadt a jég egy korcsolyázó alatt a Velencei-tavon. A Sukorónál szerencsétlenül járt fiatal nőnek szerencséje volt: nádvágók voltak a közelben, ők siettek a segítségére, és kimentették. Élete azonban mindössze perceken múlott.

A tóba zuhant lány kedden délután egy fővárosi társasággal érkezett korcsolyázni a Velencei-tóra, de miután társai hazaindultak, ő még ott maradt csúszkálni. Miközben tiltott helyen csúszkált, beszakadt alatta a jég.

Segélykiáltásaira a 400 méterrel arrébb nádat vágó két helybéli férfi figyelt fel, ők mentették ki egy 20 méteres kötéllel a vízből. A nő egyébként csak azért nem merült el hamarabb a jeges vízben, mert le tudta szedni magáról azokat a vastagabb ruhadarabjait, amelyek a vizet magukba szívva már korábban a mélybe húzták volna.

Egy hete mindössze néhány száz méterrel arrébb egy hasonlóan vakmerő korcsolyázó rosszabbul járt, a 29 éves pákozdi fiatalember belefulladt a tó vizébe.

A rendőrség a most is arra figyelmeztet mindenkit, hogy a tó északi részén tilos a jégre lépni.