Ágnes
-1 °C
2 °C

Gyerekek öltek meg egy 11 éves gyereket

2005.01.23. 15:52
Szerbiát sokkolta a hír, hogy négy kiskorú egy hídról a jéghideg folyóba dobott egy 11 éves gyereket. Az elkövetők a gyilkosság előtt szipóztak.
A szerb rendőrség elfogott négy kiskorút, akik csütörtökön egy belgrádi hídról bedobtak a jéghideg Szávába egy 11 éves gyereket, aki belefulladt a vízbe.

A belgrádi média vasárnap idézte a rendőrség jelentését, amely szerint elfogtak négy roma gyereket - a legfiatalabb közülük 13, a legidősebb 15 éves -, akik bedobtak a Szávába a Branko-hídról egy ugyancsak roma nemzetiségű, 11 éves gyereket.

Csak az öccsét találták

A szörnyű bűncselekmény felborzolta a belgrádiak idegeit, a tragédia a média első hírei között szerepelt. A bűntettet egy buszvezető jelentette a rendőrségnek. A férfi járművét vezetve látta, amint a gyerekek kezénél-lábánál fogva bedobnak valakit a jéghideg folyamba.

A tettesek a rendőrség szerint a kegyetlen bűntett elkövetése előtt valószínűleg szipóztak. Eredetileg az áldozat bátyjának akartak törleszteni az előző napi verekedésért, de mivel nem találták, úgy döntöttek, hogy öccsén torolják meg sérelmeiket. A kora reggeli órákban kituszkolták a hídra, és arra kényszerítették, hogy ugorjon a folyóba, de mivel ellenkezett, bedobták. Miután a partról meggyőződtek arról, hogy a vízbe fulladt, egy aknába rejtőztek el a rendőrség elől. ű

Az áldozat holttestét egyelőre nem találták meg.