Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Elfogták a főiskolai jegyhamisítót

2003.12.22. 07:18
Egy jegyhamisító átlagosan tíz-tizenötezer forintért írt be osztályzatokat a diákoknak a Gábor Dénes Főiskola számítógépes rendszerében - értesült az MTV Híradója. A férfit, aki a karácsonyi ünnepekre való tekintettel részletfizetést is nyújtott, futárjával együtt vették őrizetbe.
A rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, aki átlagosan 10-15 ezer forintért osztályzatokat írt be diákoknak a Gábor Dénes Főiskola számítógépes rendszerében. Az MTV Híradójának információja szerint a csaló már tavaly is hamisított jegyeket. Volt olyan eset, hogy 300 ezer forintot is elkért a szolgáltatásért. A férfit végül az egyik diák buktatta le.

Már szeptember óta választhatták a könnyebb, de drágább megoldást a Gábor Dénes Főiskola hallgatói. Az intézmény vezetésének viszont feltűnt, hogy olyanok kaptak érdemjegyet, aki nem is szerepeltek a vizsgalapon. "A meghallgatott diákok elmondták, hogy egy számukra ismeretlen férfi, azzal kereste meg telefonon, hogy a főiskola számítógépes rendszerében a tanulók neve mellé eredményes érdemjegyet ír, jegyenként 15-20 ezer forintot kért. Sőt a közelgő ünnepekre tekintettel részletfizetési kedvezményt is felajánlott" - nyilatkozta a Híradónak Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság századosa.

A jegyhamisítót, aki feltörte az Oktatási Minisztérium által is hitelesített nyilvántartási rendszert, az iskola egyik diákja buktatta le. A hallgató segítségével a rendőrség a futárját is őrizetbe vette. A csalót közokirat hamisítással gyanúsítják, amiért akár 3 évre is börtönbe kerülhet.