Ágnes
-5 °C
2 °C

Negyven embert agyontapostak a stadionban

2006.09.12. 17:44
Több mint negyven embert, köztük főként tizenéves fiatalokat és iskolás gyerekeket tapostak agyon Jemenben egy stadionban. Egy választási gyűlésen kialakult tolongásban - számoltak be róla rendőrségi és kórházi források.

A fővárostól, Szanaától 180 kilométerre délre fekvő Ibb városban választási gyűlést tartottak egy stadionban Ali Abdullah Szaleh elnök részvételével. A gyűlésre nagy tömeget toboroztak a szervezők, és sok iskolást is a helyszínre szállítottak buszokon.

Egy tudósító a helyszínen 150 ezresre tette a stadiont megtöltő tömeg számát, és annál is többre a közeli utcákat ellepőkét.

Amikor a rendezvény végén a tömeg kifele indult a stadionból, a kapuban összetorlódott. A tumultusban legkevesebb 42 embert - egyes közlések szerint több mint ötvenet - agyontapostak. A sérültek számát illetően is eltérnek a beszámolók: egyesek szerint ötvenen, mások szerint százan sebesületk meg.

Az elnök segélyt ígért a szerencsétlenségben meghaltak hozzátartozóinak. Jemenben szeptember 20-án tartanak elnök- és helyhatósági választásokat. Az 1978 óta hatalmon lévő Szaleh elnök győzelme négy vetélytársával szemben biztosra vehető.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!