Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Negyedik gyereke is megszületett húgától

2008.03.13. 17:37
Újból börtön vár arra a német férfire, aki már négy gyereket nemzett 8 évvel fiatalabb húgának. Az Alkotmánybíróság szerint a vérfertőzés büntetendő, így a férfi elvesztette a pert.

Pert vesztett egy német férfi csütörtökön, aki négy gyermeket nemzett húgának, és nem hajlandó lemondani szerelméről. A német Alkotmánybíróság úgy döntött, hogy a vérfertőzésről szóló törvény alól nem tesz kivételt.

A 32 éves férfi egyszer már volt börtönben kapcsolata miatt, és a bíróság döntése után valószínűlég ismét börtönbe zárják.

A hírekbe Patrick S.-ként bekerült fiatalember kiskorában nevelőszülőknél cseperedett föl, és 2000-ben találkozott először a nála nyolc évvel fiatalabb - akkor 16 éves - húgával. Négy közös gyermekükből kettő fogyatékos.

Patrick S. ügyvédei azzal érveltek, hogy két felnőtt ember közös megegyezésen alapuló szexuális kapcsolatának büntetése alkotmányellenes. A vérfertőzést szem előtt tartó bírákat azonban nem sikerült meggyőzniük.

A férfi két évet már börtönben töltött húgával való kapcsolata miatt, amelyet nem hajlandó fölszámolni. Negyedik gyermekük 2006-ban született meg, ezután került ismét a bíróság elé a testvérek ügye.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!