Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Negyedik gyereke is megszületett húgától

2008.03.13. 17:37
Újból börtön vár arra a német férfire, aki már négy gyereket nemzett 8 évvel fiatalabb húgának. Az Alkotmánybíróság szerint a vérfertőzés büntetendő, így a férfi elvesztette a pert.

Pert vesztett egy német férfi csütörtökön, aki négy gyermeket nemzett húgának, és nem hajlandó lemondani szerelméről. A német Alkotmánybíróság úgy döntött, hogy a vérfertőzésről szóló törvény alól nem tesz kivételt.

A 32 éves férfi egyszer már volt börtönben kapcsolata miatt, és a bíróság döntése után valószínűlég ismét börtönbe zárják.

A hírekbe Patrick S.-ként bekerült fiatalember kiskorában nevelőszülőknél cseperedett föl, és 2000-ben találkozott először a nála nyolc évvel fiatalabb - akkor 16 éves - húgával. Négy közös gyermekükből kettő fogyatékos.

Patrick S. ügyvédei azzal érveltek, hogy két felnőtt ember közös megegyezésen alapuló szexuális kapcsolatának büntetése alkotmányellenes. A vérfertőzést szem előtt tartó bírákat azonban nem sikerült meggyőzniük.

A férfi két évet már börtönben töltött húgával való kapcsolata miatt, amelyet nem hajlandó fölszámolni. Negyedik gyermekük 2006-ban született meg, ezután került ismét a bíróság elé a testvérek ügye.