Ilona
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Ámokfutó az USA-ban - kilenc halott

2007.12.05. 23:45
Egy ámokfutó vaktában lövöldözni kezdett egy forgalmas bevásárlóközpontban szerdán az Egyesült Államokban, a Nebraska állambeli Omahában. Nyolc embert lelőtt, majd önmagával is végzett.

Omahát egy órával a lövöldözés előtt hagyta el George Bush elnök, aki egy adománygyűjtő rendezvényre utazott aznap Nebraska fővárosába - jelentette Hofer László, az MTI washingtoni tudósítója.

Klikk!

A lövöldözésben további öt ember megsérült, közülük két személynek az állapota válságos.

A rendőrség nem közölt részleteket arról, ki volt az ámokfutó, és miért rántott fegyvert a vásárló tömegben a város egyik elegáns negyedében található Westroads Mallban.

Annyi azonban kiderült, hogy a bevásárlóközpont parkolójában a múlt pénteken kézigránátot találtak, jelentette a helyi Action 3 News. A grénét nem volt kibiztosítva. Egyelőre nem tudni, hogy a múlt heti esemény és a szerdai lövöldözés kapcsolatban vannak-e.

Egy helyi televízióállomás, a KETV értesülése szerint Robert Hawkinsnak hívták a támadót. A 19 éves férfi állítólag hátrahagyott egy búcsúlevelet, amelyben arról írt, hogy szeretett volna híres lenni.

Egy ismerőse elmondása szerint Hawkinsnak voltak gondjai az iskolában, a törvénnyel is került már összeütközésbe és nemrégiben veszítette el állását a gyorsétteremben, ahol addig dolgozott.

Szemtanúk szerint a férfi vagy két tucatnyi lövést adott le a bevásárlóközpont második emeletén. Beszámolók szerint az áldozatok többségét közvetlen közelről lőtte le.

A Von Maur ruhaüzletben, ahol a lövöldözés elkezdődött, a vásárlók ruhaállványok mögött, illetve a próbafülkékben kerestek fedezéket.