Emőke
-4 °C
9 °C

A 'szexőrült' jógamester szegedi tanfolyama

2004.04.28. 11:45
A szexpartik szervezésével és pedofíliával is vádolt román Gregorian Bivolaru jógaoktató havonta tartott tanfolyamot a szegedi Körösi Csoma Jógaegyesületben, amelynek jelenleg is a tiszteletbeli elnöke. Magyarországi követői szerint az indiai életmód hirdetésén kívül más nem történt az előadásain, habár a tantrikus jóga kiemelten foglalkozik a szexualitással - derül ki a Heti Világgazdaságból.
Jelentős magyarországi kapcsolatokkal rendelkezett a Romániában eljárás alá vont Gregorian Bivolaru jógaoktató, a Lelki Integráció az Abszolútban Mozgalom vezetője, írja a héten utcára kerülő számában a Heti Világgazdaság.

Öncsonkítástól sem riadnak vissza

Gregorian Bivolaru
A román bűnüldöző szervek március végén csaptak le a feltételezések szerint jógaiskolának álcázott bűnszövetkezetre, amelyet nevéről csak "Bivolaru-szektaként" emlegetnek. A bukaresti "bűnbarlangokban" végrehajtott razzia idején jógagyakorlatoknak álcázott tömeges szexpartik folytak, a résztvevők között több kiskorút is találtak a rendőrök.

A verbuvált személyeket Bivolaru "személyiség-megőrzés és fejlesztés" végett rávette, hogy saját vizeletüket igyák, mocskos odúkban húzódjanak meg, "megtisztulás" céljából ostorozzák magukat, csoportos szexuális "szeánszokon" vegyenek részt, legalábbis a vádak szerint. A szabadlábon védekező Bivolarut a hatóságok szexpartik szervezésével, kábítószer-terjesztéssel, pedofíliával, pénzmosással, kábítószer-kereskedelemmel és -fogyasztással, valamint adócsalással vádolják.

Kiemelten foglalkozik a szexualitással

Tekintse meg galériánkat!
Bivolaru a Csongrád Megyei Bíróság által 1995-ben bejegyzett, 250 tagot számláló, szegedi székhelyű Körösi Csoma Jógaegyesület tiszteletbeli elnöke. Fischer Szatmári László, az egyesület Erdélyből származó magyar elnöke a HVG-nek elmondta: az eljárás alá vont jógamestert a bukaresti orvosi egyetemen tanulva ismerte meg a nyolcvanas évek közepén. Bivolaru rendszeresen járt Magyarországon előadásokat tartani, Szegeden például havonta tartott tanfolyamot az indiai életmódról, amelyen háromezer forintért bárki részt vehetett. Fischer Szatmári szerint a tantrikus jóga ugyan kiemelten foglalkozik a szexualitással, de a kurzusokon nem volt példa orgiára, pedofíliára, és drogok fogyasztására sem.

A szinkrontolmácsként dolgozó Hatala Ágnes Bukarestben vett részt a Lelki Integráció az Abszolútban Mozgalom tavaszi táborában, amikor a hatóságok rendőri akciót indítottak a Lelki Integráció az Abszolútban Mozgalom ellen. A HVG-nek nyilatkozó Hatalát kihallgatták, mobiltelefonját jegyzőkönyvezés nélkül elkobozták, az ügyészségen tanúként újra kihallgatták, miközben sem a magyar hatóságokat, sem hozzátartozóit nem értesíthette.

Nem dobáltak kővel

A Körösi Csoma Jógaegyesület egy hónapja tiltakozóakciót szervezett a román nagykövetség budapesti épülete elé, ahol a rendőrök felírták adataikat, miután bejelentés érkezett, hogy kővel dobálják az épületet. A kődobálás, állítják a rendőrök és az egyesület tagjai, nem történt meg.

A HVG értesülései szerint a szegedi jógaegyesület sem a rendőrség, sem a titkosszolgálat látókörébe nem került. Jógaoktatók a lapnak elmondták: az indiai eredetű jóga gimnasztikai gyakorlatokkal, légzéstechnikával ismerteti meg az érdeklődőket.