Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Penészes joghurtot szállítottak óvodákba és iskolákba

2007.06.04. 16:53
Pénteken és hétfőn majdnem penészes joghurtot kaptak uzsonnára Pácin és Nagyrozvágy óvodásai és általános iskolásai. A pedagógusoknak és a konyhai dolgozóknak tűnt fel, hogy bár a csomagoláson feltüntetett szavatossági idő még jó, a tejtermékek már penészesek. A szállítmányt visszaküldték Minna Tejipari Zrt-nek, a cég vizsgálatot indít, valamint kártalanítja az iskolákat és óvodákat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pácinban és Nagyrozvágyon csak a pedagógusok és konyhai dolgozók éberségén múlt, hogy az óvodások és általános iskolás gyerekek nem penészes joghurtot kaptak pénteken és hétfőn.

Bányász Mihály, Nagyrozvágy polgármestere arról számolt be, hogy mindkét napon csaknem 160 adag tejterméket osztottak volna szét a gyerekek között, ám felnyitáskor kiderült, hogy a joghurt penészes.

Mint mondta, a tejterméket tízóraira szánták, és még szerencse, hogy időben észlelték a rossz minőséget. Pénteken ugyan kevesen fogyasztottak a romlott joghurtból, megbetegedésről eddig nincs információjuk.

Közölte, a dobozokon feltüntetett szavatossági idő jó volt, nem járt le, ettől függetlenül azonban a termék penészes volt. A rossz minőségű árut hétfő reggel visszaküldték a szállítónak.

Séra Istvánné pácini élelmezésvezető a romlott joghurttal kapcsolatban elmondta, ők is időben észlelték a problémát, mintegy másfélszáz adag joghurtot kellett visszaküldeniük. Megjegyezte, ez az első eset, hogy a szállítmánnyal baj volt, korábban nem tapasztaltak hasonló problémát.

A Minna Tejipari Zrt. miskolci központjában arról tájékoztattak, hogy az iskolákat kártalanítani fogják és megvizsgálják, hogy kinek a hibájából romlottak meg a termékek.