József, Bánk
-6 °C
0 °C

Juhai védelmében ölt a dabasi juhász

2005.01.07. 14:22
Őrizetbe vettek egy 59 éves dabasi juhászt, mert a gyanú szerint csütörtök este meglőtt egy ózdi férfit, aki társával együtt juhokat követelt tőle.

Őrizetbe vett a rendőrség egy juhászt, aki a gyanú szerint állatai védelmében agyonlőtt egy férfit egy dabasi tanyán csütörtökön. Mint kiderült, az esti órákban három férfi jelent meg az egyik juhakolnál, és az ott lévő juhászoktól két juhot követeltek.

Mivel a juhászok a tulajdonos engedélye nélkül nem akartak ingyen állatot adni a triónak, a tanya elhagyására szólították fel a támadókat. Egyikük elővett az épületből egy engedély nélkül tartott fegyvert, hogy azzal bírja távozásra a férfiakat. A puska láttán a férfiak sietve visszaültek az autójukba, és elindultak a tanyáról, de az egyik juhász még az autó után lőtt egyet.

A lövedék a gépkocsi bal hátsó ablakán hatolt be, és a lapockáján találta el az anyósülésen ülő 35 éves ózdi férfit, aki a gyors orvosi segítség ellenére belehalt a belső szerveit ért súlyos sérülésekbe. A rendőrségen az 59 éves dabasi gyanúsított beismerte a bűncselekményt. Őt a megyei főkapitányságon őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását is.