Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Juszt: Elég volt Frei hazudozásaiból

2004.05.03. 13:28
Juszt László beperli Frei Tamást, mert a tévés az egyik vasárnapi lapnak újra nyilatkozott a bérgyilkosügyről, noha Juszt szerint 2002-ben "hallgatási szerződést" kötöttek. Juszt kártérítést nem kér, ugyanakkor szeretné megvédeni igazát.
Az RTL Klubon futó műsorában még 2001-ben Frei Tamás interjút készített két állítólagos bérgyilkossal. Frei moszkvai riportalanya azt mondta, egymillió dollárért akár az akkori magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort is megölné. Juszt László a riport adásba kerülése után maga is szóra bírta az állítólagos bérgyilkost, akiről bebizonyította, pénzért nyilatkozó statiszta volt. A botrány után az RTL megvált több vezetőjétől, illetve távozott a csatornától Frei Tamás is.

A két tévés nem ment perre egymással, Juszt László állítása szerint a második riport azért nem került adásba, mert Frei Verebes István közbenjárását kérte, jelezve, ha a másik riport is adásba kerül, ő szakmailag teljességgel ellehetetlenül. Juszt szerint ekkor ügyvédeik írásos megállapodást készítettek, amelyben eredetileg azt akarta kikötni, aki megszegi a hallgatási fogadalmat, tízmillió forintot fizet a másiknak. Frei ezt a kitételt nem vállalta, a hallgatást azonban igen.

Frei két héttel ezelőttig nem is nyilatkozott az ügyről, akkor azonban a Vasárnap Reggelnek azt nyilatkozta: "Juszt László unalomig ismert vádjait az ügy politikai és alvilági vonatkozásai miatt a magam és a környezetem nyugalma és biztonsága érdekében pár éve megpróbáltam elengedni a fülem mellett." "Nem kívántam ugyanis éveket bíróságra járni az igazamért harcolva, és közben minden reggel benézni az autóm alá - mondta a lapnak Frei. - Gondoltam, inkább újságot írok. Talán hiba volt. Hiszen, mint azt ez a cikk is bizonyítja, még mindig el kell viselnem az újra és újra elismételt vádakat, csúsztatásokat és tévedéseket. De mostanra megváltoztam. Jogaim és jóhírem védelme érdekében, ha kell, pereskedem, akár ezzel az újsággal is."

Juszt az Indexnek azt nyilatkozta: "Elég volt Frei hazudásaiból." Ezért most pert indít a TV2 riportere ellen, kártérítést nem kér, ugyanakkor elege van abból, hogy Frei "alvilági figuraként aposztrofálja".

Frei Tamás jelenleg külföldön tartózkodik, az Index megkeresésére nem kívánt egyelőre nyilatkozni, mint mondta, megvárja, amíg hivatalos értesítést kap a perről.