Dániel, Daniella
17 °C
30 °C

Vádat emeltek Juszt László ellen

2002.06.25. 19:14
Egy őzgida és egy vadnyúl kilövése miatt vádat emelt a Komáromi Városi Ügyészség Juszt László ellen. Az újságíró ezt is az ellene indított politikai támadássorozat egy részének tekinti és hangsúlyozza: a kártevőket saját kertjében lőtte le.
A Komáromi Városi Ügyészség kedden vádat emelt Juszt László ellen, mert alaposan gyanúsítható azzal, hogy május 31-én a súri Táncsics Vadásztársaság területén, a vadászati tilalom ellenére, engedéllyel tartott vadászfegyvereivel meglőtt egy 30 ezer forint értékű őzgidát és egy 15 ezer forint értékű mezei nyulat. Minderről közleményben tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kedden az MTI-t. A közlés azt is tartalmazza, hogy a vád szerint Juszt László az állatokat jogtalanul eltulajdonította, s a cselekmény elkövetésekor tetten érték.

Juszt állítja, csak kertjét védte

Az ismert újságíró és tv-műsorvezető, akinek mintegy 400 hektár földterület van a birtokában Kisbér és Súr környékén, a 24 Óra című Komárom-Esztergom megyei napilapnak korábban azt nyilatkozta, hogy a történtek az ellene indított politikai támadássorozat egy része. Juszt László hozzátette, hogy a kártevőket saját kertjében lőtte le, és tanúk jelenlétében adta át a vele igen rossz viszonyban lévő vadásztársaságnak.

Juszt László kedden az MTI érdeklődésére elmondta, hogy csak kármentést hajtott végre, védte az általa telepített zöld növényzetet az azt károsító vadaktól. Beszámolt arról is, hogy tudomása szerint a kisbéri rendőrség iratismertetés nélkül zárta le az ügyet június 7-én. Hozzátette: most kedden mégis úgy értesült, az ország egy másik részén nyomoztak utána, hogy járt-e ott vadászni.

A kisbéri rendőrkapitányságon nem tudtak felvilágosítást adni a konkrét büntetőeljárás iratismertetéséről.