Javult a pénteki bankrablás sérültjeinek állapota

2006.06.18. 11:39
A pénztáros állapota kielégítő, a bankrabló túl van az életveszélyen.

Javult a pénteki bankrablásban megsérült két ember állapota. Az RTL Klub honlapján közzétett információk szerint kielégítő állapotban van az a nő, aki a péntek délutáni bankrabláskor sérült meg Budapesten, a X. kerületben.

Túl az életveszélyen

Az Országos Baleseti és Sebészeti Intézet ügyeletes orvosa az MTI-vel vasárnap reggel ugyanakkor azt közölte, hogy a sérült kérésére nem adhat felvilágosítást. Közben túl van az életveszélyen a támadó is, az állapota stabil - mondta el az MTI érdeklődésére a Merényi Gusztáv Kórház éjszakai ügyeletes orvosa.

Pénteken délután hitelügyintézés ürügyén szólította meg a Körösi Csoma Sándor úti bankfiók biztonsági őrét egy férfi, majd azt követően az üzlethelyiségben leült és várakozott.

A fegyveres őr néhány perc elteltével egy sikoltást hallott, majd azt látta, hogy a férfi egy nagyméretű tőrkéssel a kezében magához szorította a női alkalmazottat. Ekkor több célzott lövést is leadott a támadóra.

Vizsgálják

A 37 éves tápiószecsői elkövetőt életveszélyes lőtt sérülésekkel, a nőt súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Bartha László őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtó ügyeletese az MTI-nek megerősítette: a rendőrség vizsgálja, hogy a biztonsági őr jogosan használta-e a fegyverét.

  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön