Sára, Márió
2 °C
6 °C

Kórházba került a felgyújtott lány feltételezett gyilkosának édesanyja

2006.08.31. 15:27
Egyelőre nem szembesítették azokkal az állítólag perdöntő bizonyítékokkal K. Andrást, aki a rendőrség gyanúja szerint másfél hónapja megkötözött, megerőszakolt, felgyújtott egy lányt, aki egy hónapos kezelés után meghalt.

A Délmagyarország című lap szerint a rendőrség olyan bizonyítékokat szerzett, amelyek kétségtelenné teszik, hogy másfél hónappal ezelőtt a 15 éves K. András brutális módon meggyilkolt egy lányt.

A rendőrök beszéltek azzal a benzinkutassal, aki a fiúnak egy palackba segített benzint tölteni. Szagminták, cipőnyomok alapján azonosították a fiút, hogy ő használta azt a motort, amellyel a helyszínre sietett a lány felgyújtása előtt.

A fiú önellentmondásba keveredett korábbi tanúvallomásaival. A rendőrség feltételezése szerint a lányt azzal csalta el a helyszínre, hogy megmutatja neki, hol horgászik a barátja. Mikor az elhagyatott területre értek, leütötte, megkötözte, majd feltehetően megerőszakolta. Ezután ment el benzinért.

A lány védekezhetett, de a fiú hátán talált karmolásnyomokról K. édesanyja azt állította, hogy egy korábbi veszekedésük alkalmával tőle szerezte. A fiút egyelőre nem sikerült a bizonyítékokkal szembesíteni, mert kihallgatásán kötelezően édesanyjának is jelen kellene lennie, de az asszonyt szívpanaszai miatt jelenleg kórházban kezelik.

Az Index érdeklődésére Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő annyit közölt, hogy még nem szerezték be az összes szakértői véleményt, így a héten nem hallgathatták ki K-t.