Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Kábeltolvajok bénították le a kispesti telefonforgalmat

2008.09.05. 17:30
Péntekre virradóra Budapest XIX. kerületében lopás miatt megrongálódott huszonegy távközlési törzskábel, emiatt Kispesten több mint tízezer előfizető átmenetileg elérhetetlenné vált - közölte a Magyar Telekom. A rendőrség elfogott két feltételezett kábeltolvajt, harmadik társukat még keresik. A helyreállítási munkák folyamatosan zajlanak.

A Magyar Telekom közlése szerint a kispesti bűncselekmény miatt bekövetkezett szolgáltatáskiesés elhárítása nagy erővel folyik, az előfizetői vonalak működését folyamatosan állítják helyre.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a távközlési cég a - hatályos általános szerződési feltételeiben foglaltaknak megfelelően - a szolgáltatás havidíjának a szolgáltatáskiesés idejére eső arányos részét jóváírja ügyfeleinek a következő számlán.

A szolgáltatások teljes helyreállítása várhatóan több napot vesz igénybe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) korábban közleményben tudatta, hogy hajnali fél kettőkor a Budapest IX. kerületében, a Határ úti villamos remíz mögötti erdős területen ismeretlenek az egyik távközlési szolgáltató tulajdonában levő három akna fedelét leemelték és az ott futó kábelek nagy részét elvágták, kiemelték az aknából és összedarabolták. Ezzel a tettesek jelentős kárt okoztak - tartalmazza a közlemény.

Az elkövetők a helyszínről elmenekültek, miután a kiérkező kerületi járőrök megzavarták őket. A helyszín közelében a rendőrök elfogták és előállították az egyik gyanúsítottat, egy 33 éves budapesti lakost. A nyomozók beazonosítottak további két embert, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók. Közülük az egyiket, egy 42 éves férfit a délelőtt folyamán elfogták.

A két elfogott gyanúsítottat őrizetbe vették, a harmadikat még keresik. Az ügyben lopás bűntette miatt indult eljárás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!