Judit
3 °C
7 °C

Már 30 halott a kairói sziklaomlás miatt

2008.09.07. 11:15
Vasárnap reggelig 30 halottat és 47 sebesültet találtak a mentőcsapatok a szombat délelőtti kairói sziklaomlás helyszínén.

Az egyiptomi főváros déli peremén, a Mokattam-domb tetején óriási, egyenként is 50-60 tonnás szikladarabok szakadtak le, és lezúdulva leromboltak legkevesebb 35 házat, köztük egy hatemeleteset is.

A mentést először puszta kézzel folytatták órákon át, mert csak szombat délutánra értek a helyszínre daruk és más munkagépek. Az óriási kő- és törmelékhalom alatt valószínűleg még több százan is lehetnek - a mentők azt remélik, hogy talán még néhány embert élve találnak.

30 holttestet ástak ki és 47 sérültet szállítottak kórházba

Vasárnap reggelig 30 holttestet ástak ki és 47 sérültet szállítottak kórházba - az utóbbiak közül legalább tucatnyian életveszélyes állapotban vannak. A sziklaomlás okát továbbra sem tudják, de a környékbeliek szerint valamilyen építési munkák folytak a dombtetőn, és ők már korábban szóltak a hatóságoknak, hogy az veszélyes lehet.

A domb aljában most eltemetett házakat egyébként építési engedély nélkül húzták fel évekkel ezelőtt, és a kairói építésügyi minisztérium illetékese azt mondta: már folyamatban volt annak intézése, hogy az ott lakókat kitelepítik, a házaikat pedig lebontják, éppen azért, mert veszélyes helyre, engedély nélkül építették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?