Viola
-5 °C
-2 °C

Kaisernek belépője volt a Teve utcai központba

2002.08.22. 09:07
Kaiser Edét két éve már elkapta a rendőrség Gepárd csoportja. A móri mészárlás két gyanúsítottjánál akkoriban kézifegyvereket találtak, de előbukkant egy Kaiser nevére kiállított Teve utcai belépő is. A Blikk értesülései szerint a vecsési számlagyár egyik fő bonyolítója is a móri vizsgálatok során került a rendőrség látókörébe.
A rendőrség 2000-ben már lecsapott a móri ügy két gyanúsítottjára - állítja a Blikk. A lap szerint akkor került elő egy Kaiser Ede nevére kiállított, a Teve utcai rendőrpalotába szóló belépő.

Valaki többször járt a rendőrségen

A lap úgy véli, a rendőri vezetés kínosan kerüli a kérdést, hogy milyen úton került Kaiserhez a belépő. Egyes források szerint a gyanúsított apja korábban a rendőrség kötelékében szolgált, a gyanúsított így juthatott - szabálytalanul - az engedélyhez. A Blikk információi szerint a Teve utcai beléptető rendszer rögzítette a kártya többszöri használatáról szóló adatokat. Értesüléseik szerint már a rendőrség belső elhárítása is nyomozza, hogy mire használták Kaiser belépőjét. A kártya a Gepárd csoport akcióját követően került elő. A csoport kézi lőfegyvereket talált a két gyanúsított kocsijában.

Számlagyári mellékág

A Kék fény információi szerint egyébként szintén a móri üggyel összefüggésben találtak rá a vecsési számlagyár egyik fő bonyolítójára. A férfi a móri bankfiókban is végrehajtott tranzakciókat. A rendőrség könyvvizsgálóinak akkor tűntek fel a fiktív számlákról érkező pénzek, amikor az Erste Bank fiókjának számláit vizsgálták át.

Meghosszabítják a gyanúsítottak előzetes letartóztatását
Két hónappal meghosszabbította a móri bankrablás két gyanúsítottjának előzetes letartóztatás a Budai Központi Kerületi Bíróság - közölte Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője. A Fővárosi Főügyészség indítványára a múlt héten meghozott bírósági végzés szerint az előzetes letartóztatás törvényben felsorolt mindhárom lehetséges oka egyaránt fennáll: így a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint az eljárás megnehezítésének veszélye. K. Ede és H. László előzetes letartóztatását október 24-ig hosszabbította meg a bíróság. Németh Lajos, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgató-helyettese az MTI megkeresésére nem kívánta kommentálni azt a sajtóinformációt, mely szerint K. Edének az ORFK Teve utcai épületébe rendőrségi belépője volt, amelyet több alkalommal használtak is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!