Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Hét és fél év börtön a heroinkereskedő kenusnak

2003.04.25. 12:48
Heroinkereskedés miatt ítéltek első fokon hét és fél év börtönre egy volt kenuversenyzőt. Balgovits Gábor megélhetési gondjait akarta megoldani a kábítószer-kereskedelemmel. A vád a kenus előzetes letartóztatásának megszüntetését kezdeményezte, értékelve a férfi együttműködési készségét.
Hét és fél évi fegyházbüntetésre és nyolc évi közügyektől való eltiltásra ítélték első fokon eljáró Fővárosi Bíróságon Balgovits Gábor kenuversenyzőt, akit heroin árusításával vádoltak. A vád szerint a Csepel SC sportolója anyagi problémái miatt kezdett heroinnal kereskedni 1998 nyarán.

A versenyzőt 1999. március 2-án kapták el a rendőrök, elfogásakor 15 grammnyi heroint találtak nála. A sportolónál öt jogosítványt, illetve forgalmi engedély is találtak, ezeket a vád szerint tartozás fejében foglalta le vásárlóitól.

A kenust jelentős mennyiségre, kábítószer-kereskedelemmel elkövetett kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt ítélték el. Az okirattal való ötrendbeli visszaélésben ugyanakkor nem találták bűnösnek. Az ítélet nem jogerős, a védő enyhítésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

A vád képviselője a kenus előzetes letartóztatásának megszüntetését indítványozta, mivel nem fenyeget a hatóságokkal végig együttműködő férfi szökésének veszélye.