Mátyás
-6 °C
1 °C

Kalapáccsal esett feleségének

2006.08.07. 16:18
Kalapáccsal akarta agyonverni feleségét egy algyői férfi; a nőt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A helyszínről elmenekült férjet elfogták, ellene emberölés kísérlete miatt indult eljárás.

Az algyői rendőrséget vasárnap éjszaka riasztották, hogy egy nőt bántalmaz a férje. A rövid idő alatt a helyszínre érkező járőrök a ház vízóraaknájában találtak egy több sebből vérző asszonyt, közölte M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A sérült nő maga hívta a rendőröket, amikor még erre módja volt. A kalapácsos verést vita előzte meg, a 48 esztendős férj haragjában többször is megütötte kalapáccsal, majd a vízóraaknába dobta a nőt.

A rendőrség nem tudta pontosan meghatározni, hogy a segélykérő bejelentés előtt vagy után támadt-e kalapáccsal feleségére a férj, de annyit megerősítettek: a feleséget már azt megelőzően is támadás érte, hogy a telefonhívást kezdeményezte volna.

A férfi tettét követően a helyszínről elmenekült, de a rendőrök forró nyomon elindulva még hajnalban a helyszín közelében elfogták.

A 45 esztendős nőt a mentőszolgálat súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállította kórházba. A férjet őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatását, és emberölés kísérlete miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A férfi gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a tett elkövetését.