Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Kalasnyikovval lövöldözött a szomszédjára

2006.08.08. 12:08
Egy Kalasnyikov géppisztollyal lövöldözött a szomszédjára egy férfi hétfőn éjjel Turán. A meglőtt férfi könnyebben sérült meg, de kiderült róla, hogy országos körözés alatt állt.

A gödöllői rendőröket este fél tíz körül hívták segítségül a közeli Turára, mert a Pest megyei faluban egy füves területen egy férfi géppisztollyal lövöldözött.

A rendőrök elfogták a 44 éves helyi lakost. A férfi egy engedély nélkül tartott Kalasnyikov géppisztolyból adta le a lövéseket a szomszédos ház felé.

Az egyik lövedék könnyebben megsebesítette az ott tartózkodó férfit is, aki nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A lövöldöző kihallgatásakor elmondta, hogy évekkel ezelőtt illegálisan vásárolta a géppisztolyt a hozzá tartozó lőszerekkel és egy kispuskával együtt.

Tettét azzal indokolta, hogy nagyon zavarták őt az utcában a színesfém-kereskedők, és véget akart vetni az ott folyó csencselésnek. A férfit a nyomozók őrizetbe vették, és lőfegyverrel, illetve lőszerrel való visszaélés miatt büntetőeljárást indítottak ellene. Azt még vizsgálják, hogy az ügyben felmerülhet-e az emberölés kísérletének gyanúja.

Az ügy érdekessége, hogy a lövöldözésben megsérült férfi ellen országos elfogató parancs volt érvényben.