Benedek
-5 °C
5 °C

Félezer fős tömegverekedés tört ki egy kaliforniai iskolában

2006.10.14. 13:24
Senki sem szenvedett súlyos sérülést abban az iskolai tömegverekedésben, amelynek a rendőrség csak gumilövedékekkel tudott véget vetni.

Félezer diák részvételével zajló tömegverekedéssé fajult pénteken két középiskolai tanuló csetepatéja az egyesült államokbeli Kaliforniában, a rendőrség végül gumilövedékek bevetésével oszlatta szét a tömeget.

A Los Angelestől 80 kilométerre keletre fekvő Fontana város azonos nevű középiskolájába mintegy száz rendőrt vezényeltek ki a rendfenntartókat és egymást is kövekkel és üvegekkel dobáló tanulók megfékezésére.

A rend őrei végül gumilövedékek bevetésével fékezték meg a diáksereget. Súlyos sérülést senki sem szenvedett. Két tanulót életveszélyes sérülést okozó fegyverrel elkövetett testi sértés gyanúja miatt őrizetbe vettek, négy társukat pedig azért állították elő, mert nem engedelmeskedtek a rendőrség tömegoszlatásra vonatkozó felszólításának és ellenálltak az őrizetbe vételnek.

A rendőrség még vizsgálja a csetepaté okait, köztük azt, hogy a diákok közötti "bandaháború" vagy esetleg etnikai ellentétek vezettek-e a tömegverekedéshez.