Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Teherbe esett egy kalocsai rab

2005.05.18. 10:43
A Szegedi Katonai Ügyészség nyomoz egy várandós kalocsai elítélt ügyében, mivel a hozzájuk érkezett feljelentés szerint egy, a büntetés-végrehajtásban dolgozó férfi a gyermek apja. A Kalocsai Fegyház és Börtönben teherbe esett nő terhességét megszakítják.

Állítólag teherbe ejtette az egyik elítéltet a kalocsai börtön nőgyógyásza, az történtek tisztázása érdekében május eleje óta nyomoz a Szegedi Katonai Ügyészség, írja a szerdai Blikk. A lap értesülése szerint a nőt már át is szállították a tököli rabkórházba, hogy terhességét megszakítsák.

Az ügy miatt vizsgálat indult a büntetésvégrehajtási intézetben, a női börtön sajtótisztje azonban nem nyilatkozott a Blikknek. Lele András alezredes, a katonai ügyészség vezetőhelyettese azonban annyit elmondott, hogy az egyik elítélt valóban gyermeket vár, és apaként a börtön nőgyógyászát nevezte meg.

A jelenlegi adatok szerint a gyermek egyértelműen a börtönben fogant, közölte az alezredes. Azt, hogy valóban a büntetésvégrehajtásban is dolgozó orvos a magzat apja, orvosszakértők állapítják majd meg DNS-vizsgálattal, a magzatból vett mintával. A hírbe hozott orvos, aki Kalocsán több helyen is rendelt, időközben már otthagyta a börtönben folytatott praxisát.

Az apasági teszt elé néző orvos a tv2-nek nyilatkozva rágalomnak nevezte a nő állításait és tagadta, hogy szexuális kapcsolata lett volna az elítélt nővel; mint mondta, valakik tönkre akarják tenni.